Bizi doğru olmak kurtarır

İslam doğruluk üzerine kuruldu. Hz. Peygamber de davetini doğruluk üzerine bina etti. "Rabbim Allah'tır deyip sonra da dosdoğru olanlara hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyecekler de" (Ahkâf/13) ayeti, doğruluğun insana kayıp...

İslam doğruluk üzerine kuruldu. Hz. Peygamber de davetini doğruluk üzerine bina etti. "Rabbim Allah'tır deyip sonra da dosdoğru olanlara hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyecekler de" (Ahkâf/13) ayeti, doğruluğun insana kayıp ve zarar vermeyeceğini belirtiyor.
Doğru olan sonunda mahzun olmayacaktır. Doğruluk bazen kişiyi zarara uğratsa da sonuçta mutlaka zaferin kapısını açacaktır.

OLMAZSA OLMAZ ŞART
Hz. Peygamber, "İslam'ı tebliğ et" emri geldiğinde Mekke'nin putperest insanlarını Ebu Kubeys denilen dağa davet etti. Gelen insanlara ilk sorusu şu oldu: "Size birazdan şuradan bir düşman ordusu gelecek ve size saldıracak desem bana inanır mısınız? Beni doğrular mısınız?" Oradakiler şöyle dedi: "Senin yalan söylediğini hiç görmedik."
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 115 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 43 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 36 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar