Biz üç dost yola çıktık

Bu sözün hikâyesi gariptir. Çarpıcıdır. Ders vericidir. Duygulandırıcıdır. Sarsıcıdır da.Kızına ziyaretine gitti. Kızı ona mükellef bir sofra hazırlamıştı. Çeşit...

Bu sözün hikâyesi gariptir. Çarpıcıdır. Ders vericidir. Duygulandırıcıdır. Sarsıcıdır da.
Kızına ziyaretine gitti. Kızı ona mükellef bir sofra hazırlamıştı. Çeşit çeşit yiyecekler. Kızarmış ekmek ve can çeken yemekler. Sofraya davet edildiğinde sofraya baktı ve şöyle dedi; kızım sen benim düşmanım mısın, dostum mu? Beni seviyor musun yoksa ateşe mi atıyorsun? Kızım otur! Sana bir şey anlatayım. Biz üç dost yola çıktık. Ahdimiz vardı. Sözümüz vardı. Menzile varmak niyetindeydik. Birbirinden ayrılmamaya ahdetmiştik. Birincimiz mütevazı bir hayat yaşadı. Dünya bütün gürültüsü ve yaldızıyla ona gelse de, o ihtiyacı kadarını aldı. Hiç aldanmadı. Bazen karnına açlıktan taş bağlar, bazen güzel yemek yerdi. Sabahlara kadar namaz kılardı. Ayaklarının altı şişerdi. Sonra bir gün arkadaşımız bizi bıraktı gitti. Boynumuz bükük kaldı. Kalbimiz bomboş oldu. Ufukta onu hep aradık.
Ondan sonra ikincimiz geldi.Birinciye benzer yaşadı. Zayıf vücudunda, nahif duruşunda büyük bir devlet taşıyordu. O da mütevazı yaşadı. Elmacık kemikleri çıkık, zayıf ve vakur bu arkadaşımız dünyaya hiç aldanmadı. Hiç dalmadı. Hikmet dolu bir hayatı vardı. Uzun ağlar, çok ibadet yapardı. Birincimiz onu görmeden rahat etmezdi. Sadıktı. Duru bir insandı.
Sonra bir gün o da bizi boynu bükük bırakıp gitti. Sonra kızım ben geldim. İşte buracıktayım. Senin yanındayım. Benim bir isteğim var. Öldüğüm gün, onların aldığından fazlasını almadan Rabbime - menzilevarmış olayım. Dilerim ki mahşerde bana gel hadi, seni bekliyoruz desinler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar