Bir fasık haber getirirse

Bugün haber ve haberciliği biraz konuşalım; medya habercileri ve sokak habercilerini ayırmak lazım. Yalancı ve dedikoducular her zaman toplumda tahribat açısından çok daha etkili olmuşlardır. Doğrular, doğru...

Bugün haber ve haberciliği biraz konuşalım; medya habercileri ve sokak habercilerini ayırmak lazım.
Yalancı ve dedikoducular her zaman toplumda tahribat açısından çok daha etkili olmuşlardır. Doğrular, doğru oldukları için kendilerini ispata çalışmazlar.
Daha sessiz ve sakindirler. Her tarafa girip çıkmazlar. Münafıklıktan haz almazlar, beceremezler de. Çünkü müstakim olmak böyle bir şeydir.
Tevekkülleri Allah'a dır. Aslında bu özellik müminlerin özelliğidir.
Suskundurlar. Emanete ihanet etmez. İçten pazarlık yapmazlar.
Yalancılar ise her gün yeni bir tezgâhın peşindedirler. Sürekli arayıştadırlar. Kimi, nasıl, nerede, nereden vurabilirimin hesabını yaparlar. Münafıkların başlıca özelliği sinsice ve gizlice yürümektir. Sureti haktan görünürler.
Münafık nifak ve nefek eş kelimelerdir.
'Nefek' Arapçada 'tünel' anlamına gelir.
Kelime münafıkların karakterini yansıtır.
Tünel gibi, alttan, yer altından kuyu kazana münafık denir.
Kur'an-ı Kerim bu sinsi karaktere karşı bizi uyarıyor. Şöyle buyuruyor:
'Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz. Sonra yaptığınıza pişman olursunuz.' (Hucurat, 6) Haberden önce haberi getireni - tanıyın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar