Allah’a verdiğiniz sözü diri tutun

Ramazan ayını ibadet ve iyilikle geçirdiniz. Peki ya bundan sonrası? Önümüzdeki ramazana kadar kendinize bir yol haritası çizdiniz mi? Yine dünyanın hengâmesine mi kapılacaksınız yoksa Yüce Allah’a...

Ramazan ayını ibadet ve iyilikle geçirdiniz. Peki ya bundan sonrası? Önümüzdeki ramazana kadar kendinize bir yol haritası çizdiniz mi? Yine dünyanın hengâmesine mi kapılacaksınız yoksa Yüce Allah’a verdiğiniz söze sadık mı kalacaksınız?

Amel defterinizi ramazanda iyiliklerle doldurdunuz. Oruç tuttunuz, namaz kıldınız, gülümsediniz, komşunuza ikramda bulundunuz, fitrenizi çıkardınız, daha sevecen ve affedici oldunuz, sizi kıranı kırmadınız, kem gözle bakmadınız, özetle ramazan şuuruna uygun ibadetler yaptınız. Peki, bundan sonra ne yapacaksınız?
Kendinize yeni dönemde önümüzdeki ramazana kadar bir yol haritası çizdiniz mi? Namazla, diğer ibadetlerle aranız nasıl olacak?
İnşallah ramazan bitince amel defterinizi katlayıp da gelecek ramazana kadar ibadetlerinize ara vermezsiniz. Sizin için duam budur.
Yarın ibadetlerinizi yapabilmenin bayramını kutlayacaksınız. Gülümseyeceksiniz. İnsanlarla selamlaşacaksınız. Fakiri hatırlayacaksınız.
Baba ve annelerinizi ziyaret edip dualarını alacaksınız. Vefat etmişlerse belki mezarlarını ziyarete gidersiniz. Gitmelisiniz de. Çünkü onlar orada sizi bekleyecekler. Hayattayken bekledikleri gibi.
Çocuğunuzun elinden tutup sabahın erken saatlerinde camiye gideceksiniz. Orada hocamızın güzel vaazını dinleyeceksiniz. Yolda gördüğünüz herkese selam vereceksiniz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.) 'selamı yayın' buyuruyor. Tanıdığımıza zaten selam veriyoruz. Önemli olan tanımadığımıza selam vermektir. Onların gönlünü kazanmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 104 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 45 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 206 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma Zekât bir borçtur 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar