Ulemaya istikamet yaraşır

Hz. Peygamber (s.a.v.) vefatından önce uyarmıştı; "Ümmetimden 27 tane yalancı Deccal çıkacak. Onlardan 4'ü kadındır. Ben ise Peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra peygamber yoktur." Bu ikazın farklı bir şekli ise...

Hz. Peygamber (s.a.v.) vefatından önce uyarmıştı; "Ümmetimden 27 tane yalancı Deccal çıkacak. Onlardan 4'ü kadındır. Ben ise Peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra peygamber yoktur." Bu ikazın farklı bir şekli ise şöyleydi; "Otuza yakın yalancı peygamber (Deccal) çıkmadıkça kıyamet kopmaz. Bunların hepsi peygamber olduklarını iddia ederler." (Müslim, İmaret, 170; Ebu Davud, Fiten, 4252; Tirmizi, Fiten, 2203, 2220, 2230)
Deccaller veya Deccal gibi aldatıcı kişiler Müslüman kimliğiyle ortaya çıkacaktır. Belki adları Deccal olmayacak ama Deccal'in etkilerini oluşturmayı, Deccallik yapacaklar. Yalan saadet, yalan cennet vaat edecekler. Bunlar Müslümanlardan çıkacak. Başka din mensuplarından değil.
Hz. Ömer'in ilettiği bir rivayette Efendimiz şöyle buyurdu; "Ümmetimin akıbeti hususunda en korktuğum şey, dili ile bilgili münafıklardır." Müslüman görüntüsünde münafık. Bu nedenledir ki Ebu Derda (r.a.) şöyle derdi; "Allah'ım! Münafık olmaktan sana sığınırım."
Hz. Huzeyfe'ye Hz. Ömer sorarmış; "Resulullah (s.a.v.) münafıkların listesini verirken beni de andı mı?" diline ve kalbine takva sinmiş halife; münafıklıktan korkuyor! Kur'an'dan şu ayetleri çıkaralım peygamber bir postacıydı diyen sözde âlim ise cennetten parsel dağıtıyor!
Tabiinin büyüklerinden birinin sözü dehşet edicidir; Bedir'e katılan sahabeden yetmişini gördüm. Hepsi Allah katında ikiyüzlü sayılmaktan korkuyorlardı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 24 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar