Yenikapı’da atılan tohum

Bugün çok garip, çok ilginç ve çok güzel bir gün.Yenikapı’da bir demokrasi ve şehitler mitingi yapılacak.Yaralarımızı “birlikte” sarma yolunda “Bismillah” deyip, demokratik bir toplum...

Bugün çok garip, çok ilginç ve çok güzel bir gün.
Yenikapı’da bir demokrasi ve şehitler mitingi yapılacak.
Yaralarımızı “birlikte” sarma yolunda “Bismillah” deyip, demokratik bir toplum inşası için hep beraber geleceğe niyet edeceğiz.
Yeni bir şey olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım sadece AK Partililere değil, CHP’lilere de konuşacak. 15 Temmuz öncesi olsa bu kitleye Atatürk’çüler, solcular, liberaller, Aleviler ve bazı Kürtler derdik.
Kemal Kılıçdaroğlu da sadece CHP’lilere değil, AK Partililere de konuşacak. 15 Temmuz öncesi olsa bu kitleye muhafazakârlar, demokratlar, dindarlar ve bazı Kürtler derdik.
Devlet Bahçeli sadece MHP’lilere değil herkese hitap edecek. 15 Temmuz’dan önce olsa bu kitleye milliyetçiler, ülkücüler ve bazı Alperenler derdik.
Ama bugün bu “kimlik”lerin de, kimlik siyasetlerinin de ötesinde bir yerdeyiz.
Kimliklerin aşırı baskılanmasının da, üst kimliği unutturacak ve vatana muhalefet etmeye götürecek denli kışkırtılmasının da, ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu anladığımız bir yerdeyiz.
Hangi partiden olursa olsun, hangi eğilimde olursa olsun Yenikapı mitingi bugün, toplumun hemen her kesiminin bağrında kaynayan millet, vatan sevgisine hitap edecek.
Çünkü saldırıya uğrayan o.
Erdoğan’ın şahsına tertip edilen suikastın hedefi, sadece bir şahsı, bir yöneticiyi ortadan kaldırmak mıydı? Hayır.
Saldırının hedefi tercih yapamayacak hale gelene kadar dövülmesi planlanan, milletti.
Bu ülkeyi geleceğe doğru borçlandırmaya, geleceğe doğru küçültmeye azmetmiş olanlar “Hayır efendiler, sizin dediğiniz gibi olmayacak” diyebilen bir seçilmiş yönetici nezdinde aslında ülkenin kendi kendini yönetme hakkını yok etmek istediler. Bu ülkenin onuruyla hayatta kalma azmine ateş ettiler.
FETÖ’cüler ülke yönetme hırslarını nihayete ulaştıracaklar, kendileri hükmedecekler ve karşılığında da darbe gecesi yayınladıkları bildiride geçtiği gibi NATO’nun Türkiye’ye kader yaptığı “yükümlülükleri” yerine getireceklerdi.
Çok açık ki, Türkiye’yi NATO’ya, özünde ABD’ye “El aman” diyen bir “beylik” statüsünde tutma karşılığında, darbe için gereken onayı da almışlar. Çok belli. Hiçbir darbe ülkenizle yaptığı ithalatı ihracatı kesip halkı ekonomik isyana sürükleme gücü olan, yahut darbeciyi itibarsızlaştırarak uluslararası sahneye adım atamaz hale getirme yetisi olan küresel aktörlerden izin almadan yapılmaz.
Gazetelerinden, düşünce kuruluşlarından oluk oluk “Erdoğan nefreti” aktı, açık açık “darbe önerisi” yaptılar. Bu öneri ve teşvikleri yerine getirmekten mutluluk duyabilecek durumda olan FETÖ’nün varlığını bilmediklerini

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar