Yeni kabine yeni dönem

CUMHURBAŞKANI Erdoğan 64. hükümeti onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yardımcı sayısı 5’e çıktı. Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek,Yalçın...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan 64. hükümeti onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yardımcı sayısı 5’e çıktı. Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek,Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan bundan böyle Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacaklar.

Kabine açıklanmadan önce dikkatler yeni kabinede kimlerin olduğundan çok, kimlerin olmayacağına kilitlenmiş durumdaydı. 1 Kasım sonrası kabineyle ilgili tartışmaların çoğu, AK Parti’nin kurduğu hükümetlerin hepsinde görev yapan Ali Babacan’ın bu kez bakan olup olmayacağı sorusu ile Berat Albayrak’ın hangi makamda olacağına ilişkindi. Doğal olarak iki soru da aydınlandı. Ali Babacankabinede yer alamadı. Berat Albayrak’ın görev yeri de dolaşıma giren duyumları teyit etti, Albayrak artık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı.

Recep Akdağ konusunda ise sürpriz yaşandı. Yeniden Sağlık Bakanlığı’na getirileceğine kesin gözüyle bakılıyordu, ama Mehmet Müezzinoğlu yerini korudu.

Bu yazı yazıldığı sırada Ali Babacan’ın kabinede olmaması “şok şok şok”haberleriyle yer alıyordu sitelerde. Babacan görev yaptığı dönemde dengeli, dünya sistemiyle uyumlu, açık ve şeffaf bir tarzla yürüttü görevini. İçerideki ve dışarıdaki oyuncular için önemli bir isimdi ve nitekim piyasalar Ali Babacan’sız kabineye tepki verdi. Borsada düşüş olurken, dolar kısa bir panik süreci ve yükselme ivmesi gösterdi. Ancak bu tepki Mehmet Şimşek’in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Mustafa Elitaş’ın Ekonomi Bakanı, Naci Ağbal’ın Maliye Bakanı olduğunu görene kadar sürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar