Yeni ayrışma hattı ve normalleşmenin yolu

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon olasılığı yerini, “Şimdi ne olacak?”sorularına bıraktı. Temennimiz o ki, bu görüşme süreci, erken seçim olması ve sandıktan yeniden benzeri bir durum...

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon olasılığı yerini, “Şimdi ne olacak?”sorularına bıraktı.

Temennimiz o ki, bu görüşme süreci, erken seçim olması ve sandıktan yeniden benzeri bir durum çıkması ihtimaline ışık tutsun, partiler birbirine muhalefet etsin ama bu kez çalmak zorunda kalabilecekleri kapıları çok sert çarpmasınlar.

Zira Türkiye’nin yaşadığı bölünme, evvelki dönemlerde olana hiç benzemiyor. Eski Türkiye’de zora girildi mi asker sazı eline alır, kimin cumhurbaşkanı olması gerektiğine ilişkin mesajını Meclis’in üzerinden jet uçurarak verir, olmadı darbe yapar, saha da derin devletin görevlendirdiği adamlarla, JİTEM’le filan düzenlenir, törpülenir, öne çıkanları hapse atılır, kalanı da solcusu-sağcısı bir hizaya toplanırdı.

Evinde televizyon bile olmayan, siyasetin “çevre”sine mıhlanmış yoksul muhafazakârlar “vatan, millet” hassasiyetleri, “nifak, fesat çıkmasın” gayretleri nedeniyle edeplerini bozmadan duaya sarılır, İslamcılar % 99’u Müslüman bir ülkede Allah’ın kelamının modern üretim, tüketim, toplumsal ilişkilere dair çözümler içerdiği noktasından hareketle fikir, düşünce, dergi, gazete işlerine ağırlık verir, bir kısmı da kılık değiştirip “merkez”e sızma ve devleti içeriden dönüştürme hamlelerini kendilerine daha yakın hissedip bazı cemaatlere ram olurlar; bütün bunlar olurken militer laiklik tepemizde nutuklar atar, sokakta bile başörtülü kovalar, geçinir giderdik. Kürtler fişlenir, faili meçhule kurban giderdi. Alevi’yim demek zordu, sorunluydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar