Türkiye, IŞİD testini geçemezse toprak kaybeder mi?

HER şey gözümüzün önünde oldu. HDP, çözümü üzüm yapıp üzerinde tepindi ve sıktığı şarabı Nişantaşı cumhuriyeti sakinleriyle beraber içti. “Ne...

HER şey gözümüzün önünde oldu. HDP, çözümü üzüm yapıp üzerinde tepindi ve sıktığı şarabı Nişantaşı cumhuriyeti sakinleriyle beraber içti. “Ne aldınız da silah bırakıyorsunuz?”, “Demokrasi gelmeden barış gelmez” diyenlerin yoluna girdiler. Onların Erdoğan ve AK Parti tabanına duydukları nefreti satın aldılar. Çözüm süreci, Selahattin Demirtaş’ın ABD himayesinde düzenlenen kongreye gitmesi ve oradan, “3. göz olsun, ABD ya da başka bir ülke de olabilir” diyerek döndüğü günden beri başka bir kırılma yaşıyor. O kırılma, çözüm sürecinin yerli ve milli uzlaşımlarla yürütülmesinin HDP kurmayları tarafından olumsuzlandığı noktada başladı, ABD’nin IŞİD’e karşı PYD seçeneğini işaretlemesiyle zirveye vardı.

Yalan fabrikasında üretilen tezviratın yakıtı bir büyük Batılı müttefik bulma motivasyonuydu. AK Parti iktidarda olmasaydı IŞİD Kobanilileri dünyanın gözü önünde keser, kimsenin de gıkı çıkmazdı, ama onlar bu iktidarı IŞİD’e destek veriyormuş gibi lanse etmeyi tercih ettiler, hâlâ da ediyorlar.

Geçen hafta Kobani’de can yakan bir katliam oldu. “Allah rahmet etsin” demeye kalmadan yeni bir yalan furyası başladı. Kobani’ye saldıran IŞİD’lilerin Türkiye’den geçtiği yalanı ortaya atıldı. Devlet ilk kez atik davranarak hadiseyi tekzip etti. IŞİD üyelerinin güneyden geldiği ortaya çıktı ve kamera kayıtları da verileri destekledi. Ama ne fayda, terörist ülke Türkiye hashtag’leri çoktan dünya sıralamasına girmişti bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar