‘Türkiye, Cerablus’a harekât planlıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan İklim Zirvesi nedeniyle Paris’te. Ziyaretin asıl sebebiyse zirveden ziyade Paris’te yaşanan katliam dolayısıyla Fransa’ya destek vermek. Türkiye’nin Rusya’nın uçağını...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İklim Zirvesi nedeniyle Paris’te. Ziyaretin asıl sebebiyse zirveden ziyade Paris’te yaşanan katliam dolayısıyla Fransa’ya destek vermek. Türkiye’nin Rusya’nın uçağını düşürmesi sonrasında yaşanan gerilim, Putin’in açıklamaları gibi konular İklim Zirvesi’yle ilgisiz olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takip eden gazetecilerin öncelik verdiği konular. Dolayısıyla Paris’te bile olsak gündemimiz Rusya. Üst düzey bir yetkiliden aldığımız bilgiler ilginç.

PUTİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Rusya’nın sınır ihlallerine geçen yıl başladığını, bunlardan biri nedeniyle Putin’in arayarak özür dilemek zorunda kaldığını aktarıyor kaynağımız. Açıklamalara göre Rusya tam 4 kez sınırlarımızı ihlal etti.

5 Ekim’de Akdeniz’de bir Rus savaş gemisi radarlarını Suriye sınır hattında uçan F16’larımıza kilitledi. Bu uygulama, vurmasa da ‘vuracakmış gibi yapma’ anlamını taşıdığı için düşmanca bir uygulama olarak biliniyor. Bu ihlallerden hemen sonra Rusya ciddi bir şekilde uyarıldı, yoğun bir görüşme trafiği oldu ve sonunda Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp özür diledi.

‘TÜRKİYE HAKLI’ DİYORLAR

Geçen hafta salı günü gerçekleşen ihlalse 4’üncü ihlaldi. Rusya’nın NATO ülkelerinin sınırlarına yaptığı toplam sınır ihlali sayısı 400. Üst düzey yetkili İklim Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’le görüşmesi için lanse edildiği gibi bir ‘üsteleme’ durumu olmadığını ifade etti. Yapılan görüşmelerde Avrupalı liderlerin düşüncelerini sorduk: Merkel ve Holland, Türkiye’nin hakkını teslim ediyorlar. Çarpıcı olansa şu: Merkel ve Hollande, Erdoğan’a ayrıca ‘Putin’le konuştuklarını, Türkiye’yi haklı bulduklarını ‘Putin’e de söylediklerini’ ifade ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar