Trumpizm Trump'tan daha uzun yaşayabilir

Zaten Cumhuriyetçilerden de oy alabilecek bir Demokrat olduğu için aday gösterilmişti Joe Biden. Sonuç bunun doğru bir strateji olduğunu ortaya koydu, Trump’ın gider ayak yaptığı iş ise Biden’ın sahneye daha güçlü bir giriş yapmasını sağladı.

Görevi uhuletle suhuletle bırakması gerekirken kitleleri kışkırtan bir tutum içine giren ve Amerikan Kongre binasının taşlı sopalı kitlelerce işgaline yol açan şiddet eylemlerinin fitilini tutuşturmuş olan Trump, 2024 seçimlerinde aday olma ihtimalini sollayarak geride bıraktı. Bence artık böyle bir ihtimal yok.

Trump’ın ne kadar kanun tanımaz, terörizmle rahatça dans edebilir karakterde bir adam olduğunu diğer Cumhuriyetçiler dahi idrak etmiş durumda çünkü.

Mike Pence’ten Mike Gallagher’a, Lindsey Graham’dan Mitt Romney’e varana dek, pek çok Cumhuriyetçi Trump’ı kınadı ve bu tür olayların yaşanmasından duydukları mahcubiyeti açıkça dile getirdi. Rommney’in ifadeleri olayları özetlemesi bakımından önemli: “Bugün burada olanlar, ABD Başkanı tarafından teşvik edilen bir isyandı. Meşru, demokratik bir seçimin sonuçlarına itiraz ederek onun bu tehlikeli oyununu desteklemeye devam edenler, demokrasimize karşı eşi görülmemiş bir saldırıda suç ortakları olarak daima hatırlanacaklar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 568 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar