Tişört problemi

FETÖ davalarının Muğla’da görülen ayağındaki sanıklardan astsubayGökhan Güçlü’nün mahkemeye üzerinde “Hero” yazısı büyük puntolarla nakşedilmiş bir...

FETÖ davalarının Muğla’da görülen ayağındaki sanıklardan astsubayGökhan Güçlü’nün mahkemeye üzerinde “Hero” yazısı büyük puntolarla nakşedilmiş bir tişörtle gelmesi hiç şüphe yok ki 15 Temmuz’da 249 şehit vermiş ülkeye büyük bir hakaretti. Tam hali ve Türkçe’siyle “Kahramanlar ölmez” sloganını taşıyan tişört çok tepki görmesine rağmen ertesi gün Polatlı’da başka darbe davasının duruşmasında tekrar karşımıza çıktı.

Gülen’in WSJ’ye verdiği röportajın fotoğrafına gömülmüş dondurulmuş ekran görüntüsünün verdiği umut mesajı hangi işlevi görüyor ise, “Hero” tişörtü de aynı hedefe müteallikti.

Kuvvetle muhtemel tabana “Biz pişman değiliz, siz de olmayın, çözülmeyin” mesajı verilmeye çalışılıyor. Velev ki ortada bir tasarım, bir organize hareket etme olmasın. 249 şehidin 2 bini aşkın gazinin olduğu bir kalkışmaya imza attığı halde hâlâ kahraman olduğu vehmini taşıyan bu kişiler insaf yoksunluğunun en berbat formunu teşkil ettiklerini gösterdiler ve vicdanları yaraladılar.

Dolayısıyla Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün, Cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/ PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge göndermesi gayet doğru bir karar oldu.

Mağazanın tişörtlerin satışını durdurması da yerinde bir karar. Sağolsunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar