Terör borsası

Ankara Kızılay’da durakta bekleyen insanların arasına dalan bir aracın patlaması üzerine hayatını kaybeden 37 kişinin cesetleri soğumadan İstanbul’da bir saldırı daha oldu. İstiklal Caddesi’nde hunharca...

Ankara Kızılay’da durakta bekleyen insanların arasına dalan bir aracın patlaması üzerine hayatını kaybeden 37 kişinin cesetleri soğumadan İstanbul’da bir saldırı daha oldu.

İstiklal Caddesi’nde hunharca öldürülen 4 kişi misafirdi. Turistti. Meselenin insani boyutu trajik, güvenlikle ilgili endişeleri ayyuka çıkarması dramatik. Ekonomik boyutu da gözden kaçmamalı. Bu yıl Türkiye’nin turizm gelirinde büyük ölçüde düşüş yaşayacağı konuşulurken, tam da öyle bir gündemde, turizmin kalbi yara aldı.

Ne diyorduk iki yıldır? “Hedef Türkiye.” Son üç yıldır yaşadığımız pek çok saldırı bu iki kelimenin pratiğe geçmesinden ibaret.

19 Mart günü İstiklal Caddesi’nde turist kafilesini hedef aldığı anlaşılan canlı bomba Mehmet Öztürk’ün IŞİD’le bağlantılı Gaziantep’teki Durmaz Grubu içinde yer aldığı ileri sürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar