Tebrikler, "Kutsalımla boğarım ülkesi" oldunuz, duygularınızı alalım?

Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın bugünkü (19.01.2022) ''Tebrikler, "Kutsalımla boğarım ülkesi" oldunuz, duygularınızı alalım?'' başlıklı yazısı.

Her gün bir ünlü sosyal medyada TT oluyor artık. Elbette beğenildiği için değil, linç edilmek için.

Dünün nasibinde sofrada Sezen Aksu vardı. Hz. Adem’e ve Havva annemize hakaret ettiği gerekçesiyle linç edildi. Aynı gerekçeyle hakkında suç duyurusu da yapıldı.

Sadece iki ay önce aynı sofrada, bu kez başka bir mahalle tarafından didiklenen biri vardı.

Orhan Pamuk, Veba Geceleri romanı nedeniyle, bu kez “Vay Atatürk’e hakaret var’ diyenler tarafından linç edildi. Yetmedi, adli makamlara şikayet edildi. Mahkeme takipsizlik kararı verince yeniden coşuldu ve Orhan Pamuk aynı gerekçe ile iki kez soruşturma konusu oldu.

Yaslandıkları kutsallar farklı da olsa, her iki kesim de muhataplarını kendi kutsalları karşısında diz çöktürmek istiyordu ve birbirlerinden hiçbir farkları yoktu.

Ülkemizin her köşesinden bir kutsal fışkırıyor anlayacağınız. Bu kadar kutsal arasında, onlara değmeden, dokunmadan, incitmeden yaşamaya çalışmak ise iğne deliğinden deve geçirmek kadar zor olabiliyor.

Sezen Aksu’nun şarkısına dönelim. Çünkü izler henüz taze.

Sezen’in "Şahane bir şey Yaşamak" adlı şarkısında “Selam söyleyin o cahil Havva ve Adem'e” diye bir mısra varmış.

Şarkının mantığı ile bu mısra arasında nasıl bir bağlantı var bilemedim.

Ama bu mısradan ne kadar hakaret çıkar, emin değilim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar