Tarihin yanlış tarafında durmak

Önce devrimci halk savaşı ilan ettiler. “Halk, KCK yapılanması içindeki yerini gayet iyi bildiği HDP’ye barajı aşırtıp fazladan 3 puan daha veriyorsa bu iş tamamdır” diye...

Önce devrimci halk savaşı ilan ettiler.

“Halk, KCK yapılanması içindeki yerini gayet iyi bildiği HDP’ye barajı aşırtıp fazladan 3 puan daha veriyorsa bu iş tamamdır” diye düşünmüşlerdi çünkü. Oysa halk, HDP’ye farklı bir anlam yüklemek istiyordu. HDP’yi PKK’dan kurtulmanın atlama taşı olarak kullanmak istiyordu. Büyük oranda da korku vardı.

HDP’nin genel seçimlerde yüksek oy aldığı yerlere bakın. Çoğu, HDP’li belediyelerin güçlü olduğu yerlerdir. Kimin kime oy verdiği mahalle mahalle, ev ev bilinir. HDP’li belediyeler tarafından yönetilen illerde, ilçelerde KCK’nın apartmanlara kadar atadığı “temsilci”ler vardır.

Bir mahalleden, hatta apartmandan fire varsa kimden kaynaklandığını bilirler. Ondan sonra gelsin baskılar, gitsin dayatmalar. İnsanları aileleriyle tehdit ederler, çadır mahkemesinde sorgularlar, en iyi ihtimalle de arazisinden yol geçirirler, değerini düşürürler.

Bölge ahalisi üzerinde bu şekilde vesayet kurmuş durumdadırlar. Sonra bunun adı “Halk HDP dedi” olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar