Söz konusu gıda ise görüntü teferruattır

İstanbul'un 50, Ankara'nın 7 meydanında kurulan "tanzim satış" araçlarına teveccüh yüksek...

İstanbul’un 50, Ankara’nın 7 meydanında kurulan “tanzim satış” araçlarına teveccüh yüksek. Araçların önlerinde oluşan kuyruklar ise muhalefetin eleştirilerine maruz kalıyor. “Bu çağda ne tanzimi?” diyen solcular bile görüyoruz. İlginç. Dar gelirli olmanın çağa mahsus bir şey olmadığını, meyve sebze gibi hayati gıda maddelerinin fiyatının vahşi kapitalizmin keyfine bırakılamayacağını, devletin hiç değilse kriz dönemlerini regule edecek araçlara sahip olması gereken bir aygıt olduğunu en iyi solun bilmesi gerekir.

Araç önündeki kuyruklar elbette iyi bir görüntü vermiyor, biraz daha ucuza gıda almak isteyenlerin bu kadar uzun sıralar oluşturması iç burkucu. Ama 50 gramlık maydanoz demetinin 3 lira, patlıcanın 20, kabağın 15 lira olduğu bir yerde insanların biraz nefes almasını sağlamak için atılmış her adım makbuldür, görüntü de teferruattır. Tanzim satışları devletin serbest piyasa asalaklarına müdahale ederek fiyatları normal seyrine çekme çabası olarak gayet meşru bir tanzim adı üzerinde nizam verme aracıdır.

TANZİMİN NİZAM VERDİĞİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar