Seçmen güvenliği ve sorumluluk

7 Haziran yaklaşırken hangi partinin yüzde kaç oy alacağı kadar önemli olan bir mesele var: Seçim güvenliği...HDP bürolarına yapılan saldırılar kadar, Siirt’te 3 AK Partili Ar-Ge çalışanı...

7 Haziran yaklaşırken hangi partinin yüzde kaç oy alacağı kadar önemli olan bir mesele var: Seçim güvenliği...
HDP bürolarına yapılan saldırılar kadar, Siirt’te 3 AK Partili Ar-Ge çalışanı hanıma yapılan saldırı, Şırnak’ta bayrak asma tartışmasının iki HÜDA PAR’lının ölümüyle sonuçlanması gibi hadiseler de tansiyonu yüksek bir seçim yaşanacağının habercisi.
Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da HDP oylarını tahkim etmek için sık sık görünür olan KCK ve YDG-H gibi unsurlara dair kaygılar, seçimlerin sıhhatini belirleyecek temel sorunlar olarak öne çıkıyor.
6-8 Ekim olayları sırasında iyi bir sınav verilmemesi de şiddet olasılığına karşı sükûneti ve esenliği salık veren yazar, akademisyen kanaat önderlerini aşağıdaki çağrıyı yapmaya sevk etti. Siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz’ın öncülüğünde hazırlanan bildirinin tam metnini siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim:
SEÇME VE SEÇİLME HAKKINA DUYARLI KAMUOYUNA...
“Adaylara ve seçmenlere yönelik saldırılar ve tehditler kabul edilemez.
Kökleri 19. yüzyıla giden Türkiye demokrasisi, 14 Mayıs 1950’den itibaren hâkim teminatı altında serbest ve adil seçimlerin gerçekleşeceği bir mevzuat ve kurumsal yapıya sahip olmayı başarmıştır. Millet, siyasi partiler ve vatandaşlar olarak bu başarıyla ne kadar gurur duyulsa yeridir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar