Oyun içinde oyun

Türkiye 5 Haziran’da Diyarbakır’da bir HDP mitinginde yaşanan saldırıyla IŞİD ya da DAEŞ ismini ciddiye alması gerektiğini kavradı. Nitekim saldırılar devam etti. 20 Temmuz 2015 Suruç patlaması, 34 gencin...

Türkiye 5 Haziran’da Diyarbakır’da bir HDP mitinginde yaşanan saldırıyla IŞİD ya da DAEŞ ismini ciddiye alması gerektiğini kavradı. Nitekim saldırılar devam etti. 20 Temmuz 2015 Suruç patlaması, 34 gencin ölümüne neden oldu. Atatürk Havalimanı ve Gaziantep’teki patlamalar ise yakın tarihli iki IŞİD eylemi.

IŞİD eylemlerinin zamanlamaları ve seçilen lokasyonlar oldukça planlı, kırılgan fay hatlarını tetiklemeye odaklı olmaları yönüyle de dikkat çekiciydi. Diyarbakır patlamasının olduğu tarihten sadece iki gün sonra Türkiye bir genel seçim yaşayacaktı mesela. Suruç’ta ağırlıklı olarak Alevi ve sol gençler hedeflenerek sol-Kandil yakınlaşması sağlandı. Atatürk Havalimanı patlamasında ideolojisiz, örgütsüz sıradan siviller hedef alınarak çok daha geniş bir kitle hedeflendi, halkın yönetime karşı topluca isyan etmesine yönelik bir girişimdi.

15 Temmuz darbesinden hemen sonra gerçekleştirilen Gaziantep patlaması ise mahalle lokasyon seçimi itibarıyla ilginçti; birbiriyle anlaşamayan, aralarında sorun bulunan iki mahallenin arasındaydı kana bulanan düğün. Kavganın oradan yayılarak kenti, giderek bölgeyi ateşe vermesi istenmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar