"Olay büyük" mü? Sahiden mi?

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu tanıyorum...

Azimli, çalışkan, STK’larla, gazetecilerle buluşup fikir teatisi yapmaya önem veren, periferde kalmış çarpık yapılaşması bol bir semt olan Esenler’in kentsel dönüşümde alınan mesafe ile, ahaliyi kent hayatına entegre eden projelerle anılmasını sağlayan bir “dava adamı” idi. Davanın çerçevesi “önce hizmet, önce memleket” olmaktan çıkınca ve “devletin bekası” üzerinden yavaştan Türkçülük esanslı heveslere de girilince bu rüzgar pek çok AK Partili gibi Tevfik Göksu’yu da etkiledi. Sanırım “23 Haziran’da İstanbul’u AK Parti kazanmalı” diyerek değişik bir çıkış yapmak zorunda hissetti.

O çıkış günlerce konuşuldu. Elbette olumlu yönde değil.

Şöyle oldu.

“Ne dedi Yunan medyası? ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ dedi. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? (Göksu’nun seslendiği topluluk, “Trabzonlu... Trabzonlu...” diye karşılık veriyor) Nasıl oldu da Yunan medyası ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ dedi ve bir ses çıkmadı? Olay büyük, hesap büyük kardeşlerim. Bu hesabı Esenler döndürecek Allah’ın izniyle. ”

Sonra Göksu’ya öfkelenenler oldu: “Sen İmamoğlu nezdinde Karadenizlilere Rum mu diyorsun?”

Göksu konunun çarpıtılmaması gerektiğini ifade ederek savundu kendisini: “Ben Trabzonlulara bir şey demedim. Ben CHP adayının kendisine ‘Yunanlı’ diyen Yunan medyasına neden bir cevap vermediğini sordum”

Göksu bahsi geçen video kaydında hadiseyi “olay büyük” diye noktalamasaydı, iş bu kadar çığrından çıkar mıydı emin değilim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar