Obama’dan özlü sözler

Obama, BM 70. Dönem Genel Kurul görüşmeleri kapsamında genel kurula hitap eden konuşmasında Suriye’de Esad’la devam edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Beşar Esed için “Halkını bombalayan...

Obama, BM 70. Dönem Genel Kurul görüşmeleri kapsamında genel kurula hitap eden konuşmasında Suriye’de Esad’la devam edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Beşar Esed için “Halkını bombalayan tiran” benzetmesini kullandı.

“Bir diktatör kendi halkından on binlerce kişiyi katlettiğinde, bu sadece tek bir ülkenin iç işi olamaz. Aynı şekilde, bir terör örgütü esirlerin kafalarını kestiğinde, masumları katlettiğinde ve kadınları köleleştirdiğinde bu sadece tek bir ülkenin ulusal güvenlik sorunu olmaz. Bu tüm insanlığa saldırıdır” şeklinde güzel, özlü sözler kullandı.

Peki bu cümlelere bir anlam yükleyebiliyor muyuz? Hayır. Çünkü benzeri daha önce de oldu, hem de defalarca. Hiç akıldan çıkarılmaması gereken detay: Obama yönetimindeki ABD, bugün Suriye ile ilgili olarak adı haksız yere çıkarılmış Türkiye’nin aksine Beşar Esad’ın gitmesi gerektiğini ilk söyleyendi. Türkiye o zamanlar hâlâ “Beşar Esad diplomatik bir çözüme ikna edilebilir mi, reform yapmaya razı gelir mi” sorularına olumlu cevap alma mücadelesi veriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar