Obama, Erdoğan’ı neden eleştirdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde gerçekleştireceği temaslar polemik konusu yapıldı. Yığınla yalan söylendi ve yalanların hepsi ya tekzip edildi ya da tekzip edilmesine bile gerek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde gerçekleştireceği temaslar polemik konusu yapıldı. Yığınla yalan söylendi ve yalanların hepsi ya tekzip edildi ya da tekzip edilmesine bile gerek görülmedi.

“Obama, Erdoğan’ı kabul etmeyecek” gibi tezviratın aksine Erdoğan, Obama ile de görüştü. Dünya ekonomi devleriyle oldukça verimli geçen bir yuvarlak masa toplantısı da yapıldı, hatta bazı şirket CEO’larının Erdoğan Türkiye’sinin yatırım değerine ilişkin taltifleri basına yansıdı. Kerry, “PYD’nin devlet kurmasına izin vermeyiz” dedi. Biden ile görüşme oldukça sıcak ve yakın görüntülere sahne oldu.

Bütün bunlar ABD ile Türkiye arasında soğuk rüzgârlar esmiyormuş gibi erkenci, gerçeklikle bağlarını koparmış yorum ve yayınlara sebep oldu. Nitekim Obama’nın bu görüntüyü dengeleme anı geldi çattı. Türkiye, ABD için önemli bir partnerdi hiç kuşkusuz; Türkiye kâh sokak hareketi, kâh darbe tehditleriyle dizginlenebildiği sürece parçalanması da istenmeyecek bir ülkeydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar