Nereden baktığımıza bağlı…

Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın bugünkü (27.05.2022)''Nereden baktığımıza bağlı…'' başlıklı yazısı.

Türkiye yıllarını AB ülkesi olmayı hayal ederek geçirmiş bir ülke.

AB özellikle AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde doğru şeyler yapılırken, Türkiye demokratikleşmek için çabalarken sürekli mırın kırın etti, havaya bakıp ıslık çaldı, hatta durumu idrak etmekten uzak açıklamalarla Erdoğan’la kurulan köprüleri yıkma noktasına getirdi.

Ama Türkiye’de işler gerçekten kötü gitmeye başladığında ise "Mültecilere bizim yerimize bakıyor” diye ağzının fermuarını sonuna kadar kapattı.

İkiyüzlü bir yapıdan bahsediyoruz. Buna rağmen AB ülkelerinin kendi vatandaşlarına sağladığı hukuk güvenliği, ekonomik refah ve demokratik özgürlükler hala çok yüksek ve bu yönüyle ‘Avrupa standartları’ diye bir şey, hâlâ var ve peşinden gidilesi.

Avrupa standartlarıyla kıyaslandığında ülkemiz oldukça irtifa kaybetmiş durumda.

Türkiye yakın sayılabilecek bir geçmişte hiç değilse İspanya kadar olabilecek bir ülke olmanın eşiğine geldiği için geriye gidişi çok hazin olan bir ülke. Doğru.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 283 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 319 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.121 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 566 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar