Mümkünse cennette bile karşılaşmayalım

İSLAMCI-dindar-geleneksel ya da muhafazakâr erkekler arasında, dindar kadınlara cephe almazlarsa yaptıkları ibadetin kabul edilmeyeceğini düşünen gruplar var. Onlara göre bir kadın, eğer dindar ise çalışmamalı....

İSLAMCI-dindar-geleneksel ya da muhafazakâr erkekler arasında, dindar kadınlara cephe almazlarsa yaptıkları ibadetin kabul edilmeyeceğini düşünen gruplar var. Onlara göre bir kadın, eğer dindar ise çalışmamalı. Çalışan kadın beşeri ve içtimai çöküşün tetikleyicisi olduğunu bilmeli. Bilmiyorsa bildirilmeli.

Onlara göre kadının bekâr gezmesi sorun. Ama evliyse ve eşine itaat etmiyorsa daha büyük sorun! Onlara göre kadından yönetici olamaz, yöneticisi kadın olan milletler iflah olmaz.

Bırakın yönetici olmayı, onlara göre, kadınların hak araması da büyük bir sorun. Hatta birine göre şöyle: “Kadınlar ümmetin en büyük sorunu.”Çünkü “Erkekler kadınlara zulmetmekle itham edildikçe ümmet ayağa kalkamaz.”

Kirli zihinlerini “verili bir durum” olarak kabullenip değiştirmeye tenezzül etmiyorlar. Konformist hayat tarzlarından vazgeçmeye hiç niyetleri yok. Devlet gücüne yapışık, rant ekonomisine bitişik hayatlara alışmış durumdalar. Kendilerini iyi hissetmek için kaçınılmaz biçimde ast-üst ilişkilerine, ezmeye ve tahakküm etmeye mecbur hissediyorlar. Bu halleriyle yeni nesle umdukları kadar nüfuz edemedikleri için yapabildikleri tek sporu yapıyorlar: “Günah keçisi arama turnuvası.”

Turnuvanın son şampiyonu, “Başörtüleriyle sigara içen kadınlar”yazısının müellifi oldu. Malum şahıs, kendisini âlim kabul eden, onu “diğerlerinden” ayıran on binlerce kadına ihanet ettiği yazısında şunları söyledi: “Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaya kapılıyorum: Sanki farklı olana şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var.”

“Paylaşacağım çok şey var” ifadesinin her tarafa çekilir, omurgasız tınısı fazlasıyla endişe verici. Onca dini ilim tahsil et, profesör ol, sonra git Demet Akalın şarkılarının söz yazarlığına soyun. Allah daha büyük keder vermesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 283 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 319 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.118 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 566 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar