Mescid-i Aksa: İslam dünyasının zilletine ayna

KUDÜS krizinde hava, İsrail’in metal dedektörleri kaldırma kararı vermesine rağmen sakinleşmiş değil. İsrail-Türkiye ilişkilerini “doğalgaz ticareti” üzerinden meşrulaştırmaya...

KUDÜS krizinde hava, İsrail’in metal dedektörleri kaldırma kararı vermesine rağmen sakinleşmiş değil. İsrail-Türkiye ilişkilerini “doğalgaz ticareti” üzerinden meşrulaştırmaya çalışanların çabalarına, Ankara’yı İsrail’le berbat bir anlaşma yapmaya ikna edenlerin gayretlerine rağmen, İsrail-Türkiye normalleşmesi dikiş tutmuyor. Tutmayacağı da belliydi.

İsrail, genel tavrını ve “Mescid-i Aksa’nın altını oyma çabasını”değiştirmeyeceği için belliydi. Türkiye’de AK Parti’yi 15 yıldır iktidar yapan tabanın en heyecanlı ve en belirleyici kitlesinin Mescid-i Aksa hassasiyeti değişmeyeceği için belliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar sebepli Körfez turunda Suudi Arabistan’a, “Katar’ı bırak da Kudüs’e bak”diyecek bir lider olduğu için belliydi.

Nitekim Erdoğan, El Aksa krizini uluslararası toplumun dahil olduğu bir çözümle diplomatik yollardan çözmek için birçok adım attı. Ancak sonunda olan oldu ve İsrail hükümetini Harem-i Şerif ve Kudüs’teki Müslüman varlığını silmeye çalışmakla suçladı. Kudüs’te üç semavi dinin mensuplarının Osmanlı idaresinde 400 yıl birlikte yaşadıklarını vurgulayarak Kudüs’ün hiçbir zaman İsrail’in başkenti olarak kabul edilmeyeceğini söyledi. Haklıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar