Mesaj

10 Ekim günü Türkiye tarihindeki en “karanlık gün” olarak tarihe geçti. 99 kişinin öldüğü 240’ın üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan eylemin ana hedefi Ankara Tren...

10 Ekim günü Türkiye tarihindeki en “karanlık gün” olarak tarihe geçti. 99 kişinin öldüğü 240’ın üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan eylemin ana hedefi Ankara Tren Garı’nın yakınındaki toplanma yerinde gerçekleşecek emek, barış ve demokrasi mitingiydi. İki canlı bomba, miting alanındaki güvenlik önlemleri artırılınca alanın kenarında, garın yakınında patlattılar kendilerini. Çığlıklar semaya savruldu, kan gövdeyi götürdü, ceset parçaları birbirine karıştı.

En kötüsü, eylemin başarılı olması.

Mitingleri ayrı, partileri ayrı, ideolojileri ayrı, “barış”tan ne anladığı ayrı insanların üzüntüyü de paylaşamadıkları gibi bir sonuç doğurması. Bu üzüntüyü bile ortak bir omzun üzerinde taşıyamadık.

Böylesi büyük terör eylemleri devleti hata yapmaya, toplumu ayrıştırmaya teşvik amacıyla yapılır. Terör eyleminin başarısı, yaşamına son verdiği insan sayısının yanı sıra verdiği tahribatla; tahribatın yanı sıra kitleler arasına ekebildiği ayrılık tohumlarının gücüyle ölçülür. Terör eylemleri tam da bu nedenle provoke olmaya en müsait kitleleri hedef alır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar