Liselerdeki eylemler, ‘ateşi ve ihaneti gören abiler’...

İstanbul Erkek Lisesi (İEL) öğrencileri, mezuniyet töreninde müdürlerine sırtlarını dönerek protesto eylemi yaptılar. Ardından yayınladıkları bildiri muallaktı, mesele proje okullar kapsamına alınan...

İstanbul Erkek Lisesi (İEL) öğrencileri, mezuniyet töreninde müdürlerine sırtlarını dönerek protesto eylemi yaptılar. Ardından yayınladıkları bildiri muallaktı, mesele proje okullar kapsamına alınan İEL’nin müdürünün vakıf tarafından ve sınavla değil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmasının ötesindeymiş gibi görünüyordu.

“Karayeller başına indirmeden çatını. Artık ses ol, ışık ol, yumruk ol!” diye biten ve liselileri direnişe çağıran İEL bildirisi diğer liselerde de karşılık buldu. Galatasaray Lisesi, Beşikaş Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Notre Dame de Sion Lisesi, İtalyan Lisesi, Vefa Lisesi gibi birçok lise benzer temaları içeren bildiriler yayınladı. Nitekim Cumhuriyet Gazetesi’nin bir haberinde kullandığı ara başlık şöyleydi: İsyan büyüyor... Koç Lisesi ve Kartaltepe Anadolu Lisesi de ‘karanlığa sırtını döndü’.

“Karanlığı ve esareti gördük. Ateşi ve ihaneti gören abilerimize paydaş bildik kendimizi” diye başlayan İEL bildirisinde, ilginçtir “abi” vurgusu ilerleyen cümlelerde de bize eşlik ediyor: “Etek yerine pantolon giymeyi zorunlu kılan, mezun abilerimizi muhattap kabul etmeyip dışarı kovan bir idareye ihtiyacımız yok bizim. Nitekim bir İstanbul Erkekli vicdani muhakemesiyle öz idaresini sağlayabilme gücündedir.” (Muhatap kelimesi tek “t” ile yazılır, abiler bunu atlamış olsa gerek) Ya da şu: “Karanlığı yok etmek için okuduk, kurtulduk dogmalarımızdan. Düştük, kaldırdı abilerimiz, ablalarımız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar