Kutuplaşma derken?..

BİR iki kere yazdım; “HDP, CHP’nin oylarına talip. Bu durum CHP’nin HDP ile karşı karşıya gelmesini gerektirir ama CHP, HDP’den hiç rahatsız değil” dedim. Birkaç kere de sordum, “Bu durum ilginç...

BİR iki kere yazdım; “HDP, CHP’nin oylarına talip. Bu durum CHP’nin HDP ile karşı karşıya gelmesini gerektirir ama CHP, HDP’den hiç rahatsız değil” dedim. Birkaç kere de sordum, “Bu durum ilginç değil mi?” diye. CHP teşkilatından bir tanıdığım bu soruya şöyle bir cevap verdi: “Siz merak etmeyin, bizden HDP’ye oy gitmez. Ama AK Parti’den bize oy gelecek. Bu sayede iktidar olacağız.”
Ben de yanıt olarak, “AK Partililerden oy alabileceğini düşünen bir CHP, olsa olsa sevindirici bir CHP’dir” dedim.
Sözümde hiçbir ironi ya da istihza yoktu. Sahiden öyle düşünüyorum. Zira bu beklenti, en başta toplumun kutuplaştığı tezini açığa düşüren bir beklenti.
Zira siyasetin sertleştiği, politik ayrımların katılaştığı bir dönemde “kutuplaşma” kaçınılmazdır ve AK Parti ile CHP gibi birbirinin neredeyse tamamen zıddı olan partiler arasında seçmen geçişkenliği ve oy kaymaları olmaz, olsa bile bunlara güvenilmez. Politik ayrımlar gibi partilerin oyları da katılaşır. CHP bunun böyle olmadığını iddia ediyorsa aynı zamanda toplumun kutuplaşma cenderesinde kavrulduğuna filan inanmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar