Kılıçdaroğlu başkan olsa?

PAZARTESİ gecesi Şirin Payzın’ın programının tekrarında izledim Kemal Kılıçdaroğlu’nu. İktidara gelirlerse inanç özgürlüğü noktasında ne kadar esnek olacaklarını...

PAZARTESİ gecesi Şirin Payzın’ın programının tekrarında izledim Kemal Kılıçdaroğlu’nu. İktidara gelirlerse inanç özgürlüğü noktasında ne kadar esnek olacaklarını anlattı. Şeffaflık konusunda yöntem olarak hükümetin harcamalarını denetleyecek bir mali işler ve hesap komisyonu kurulacağını ve başına da muhalefet partisinden birinin görevlendirileceğini söyledi. Dindarlara, Kürtlere bakış açılarının değiştiğini, geçmişten ders aldıklarını anlattı.

Bir ara “Siz iyi hoşsunuz da, iktidara gelirseniz her yer CHP’li dolacak, onlar da sizin gibi mi bakıyor özgürlüklere, dindarlara, Kürtlere? Biz sizin anlayışınızın diğer CHP’lilerce de paylaşıldığını nereden bileceğiz?” gibi bir soruyla karşılaştı. Soruyu başarılı bir karşı atakla savuşturdu. “Biz iktidar olduğumuzda her yer CHP’li olmayacak” dedi.

Başarılı bir cevap; çünkü bu cevapla Kılıçdaroğlu “Biz AK Parti’yi ‘parti devleti’ kurmakla eleştiriyoruz, CHP’yi aynı hataya sürüklemeyiz” demiş oldu, pratik neyse ama teoride tuzağa düşmemiş oldu.

Başarılı bir cevap; çünkü yalan söylemekten de kaçınmış oldu.

Zira Kılıçdaroğlu dese ki, “Olur mu, biz CHP’liler sevgi, barış, tolerans insanlarıyız, devlete hükümet ettiğimizde göreceksiniz ki çok eşitlikçi ve demokratız”. Ona kimse inanmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar