Kılıçdaroğlu AK Parti aleyhindeki en yaygın iddiayı çürüttü ama yine de suçlamalardan kurtulamadı

Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın bugünkü (14.08.2022)''Kılıçdaroğlu AK Parti aleyhindeki en yaygın iddiayı çürüttü ama yine de suçlamalardan kurtulamadı'' başlıklı yazısı.

Demokrasinin sıhhati sandıktan geçer, sağlıklı bir demokrasi için seçmenin de ‘organik’ olması lazım.

Bu da yetmez, seçmenin ve seçimin ‘organik’ olmadığı yönündeki iddialar insanları sandığa gitmekten alıkoyacak bir bedbinliğe, nihilizme sebep oluyorsa, o iddiaların gerçek dışılığını ilan etmek lazım.

Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen bilgileri hakkında söylediği sözlere gelen tepkileri bu gözle değerlendirmek gerekir.

Malum, AK Parti bakanları, sözcüleri, yüksek profilli cümle siyasetçisi Kılıçdaroğlu’nu kamuoyunu yanıltmakla ve kurumları töhmet altında bırakmakla suçladı.

Kemal Kılıçdaroğlu verdiği bir röportajda şöyle demişti:

"Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 283 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 319 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.117 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 566 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar