‘Kan parası’

Lüks aracıyla polis otosuna çarptığında kanında yasal sınır olan 0.50 promilin iki katı oranında alkol vardı. 28 trafik cezası ve daha önce iki kez ehliyetine el konulmuş olması da cabası. Polis...

Lüks aracıyla polis otosuna çarptığında kanında yasal sınır olan 0.50 promilin iki katı oranında alkol vardı. 28 trafik cezası ve daha önce iki kez ehliyetine el konulmuş olması da cabası. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olmasına, başka bir memurun da yaralanmasına neden oldu. Savcılık 2 ila 22 yıl hapis cezası talep etti ama mahkeme heyeti “bilinçli taksir” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığı, tutuklu yargılandığı 8 aylık süreyi de dikkate alarak tahliye etmeye karar verdi. Karar oyçokluğu ile alınsa da kamu vicdanının teskin olduğu söylenemez.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’den bahsediyorum. Eğer Sinan Çetin kadar ünlü ve zengin bir adamın oğlu olmasaydı o kadar kolay tahliye olabilir miydi emin değiliz.

Ancak tersi de geçerli. Belli çevrelerdeki Sinan Çetin antipatisi olmasaydı söz konusu karar gibi yüzlerce kararın çıktığı bir memlekette Rüzgar Çetin ilk ve tek örnek gibiymiş gibi hedef gösterilir miydi, ondan da emin değiliz.

Demek ki Rüzgar Çetin derken aslında Sinan Çetin diyoruz.

O zaman bir parantez açmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar