‘Kadın toplama kampı’ yahut acılar müzesi

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle Astana’dayız. Bu yazının yazıldığı saatlerde Erdoğan ile Nazarbayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci...

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle Astana’dayız. Bu yazının yazıldığı saatlerde Erdoğan ile Nazarbayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısına başkanlık ediyor ve mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza töreni için hazırlanıyordu. Cuma günü Ahmet Yesevi Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve TİKA Başkanı Serdar Çam da açılış töreni için Kazakistan’da.
Türkiye ile Kazakistan arasındaki Stratejik Ortaklık Antlaşması, 2011’den beri yürürlükte. Türkiye ve Kazakistan, “Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı” na da öncülük eden iki ülke.
Abdullah Gül’ün kurucuları arasında olduğu Yunus Emre Vakfı, 2011’den beri Kazakistan’da faaliyet gösteriyor. Vakfın Kazakistan’da 2 kütüphanesi var ve vakfa bağlı enstitü sayesinde burada her yıl 5 bin Kazak genci Türkçe öğreniyor.
Kazakistan, toprak itibarıyla Türkiye’nin 3 katı büyüklüğünde. 14 idari eyalet ve 2 özel bölge (Astana ve Almatı) var. Ülkede başkanlık sistemi mevcut. Kazakistan, anayasada “Başkanlık sistemiyle yönetilen, üniter, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti” olarak tanımlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar