IŞİD’in stratejisi

G20 zirvesi, dünya liderlerinin verdiği önemli mesajlara sahne oldu. Tehlikeli bir coğrafyada güvenlik ve konforu bir arada sunabilen Türkiye, organizasyon konusunda tam not aldı. “Obama Antalya’daki bir otelde değil, kendi uçak...

G20 zirvesi, dünya liderlerinin verdiği önemli mesajlara sahne oldu. Tehlikeli bir coğrafyada güvenlik ve konforu bir arada sunabilen Türkiye, organizasyon konusunda tam not aldı. “Obama Antalya’daki bir otelde değil, kendi uçak gemisinde kalacakmış” gibi söylentiler uyduranlar ise tabiri caizse sıfır çekti. Olimpiyatlar Türkiye’ye verilmediğinde bayram yapan güruh, açık aramaktan toplantıları izlemeye fırsat bulamadı, medya Suud Kralı’nın harcamalarına ah-u vah eden şuursuzluk gösterileriyle doldu. Kralın kaldığı “saray” ve kiraladığı“Mercedes”ler üzerinden akıllarınca subliminal mesaj döşeme gayretine giriştiler. Zira % 49.5’ten sonra Beştepe Külliyesi’ni ve Erdoğan’ın çeşitli makamlar için uygun görüp tartışma başlattığı Mercedes’leri açıktan dile dolamak biraz abes kaçardı. Görgüsüzlük ve tantanalı hayat ithamlarını kralı araçsallaştırarak yaptılar.

Oysa G20 bundan fazlasıydı, ancak konuya daha sonra devam edeceğim.

Çünkü anmadan geçilmesi imkânsız, trajik bir olayla başladı zirve. Paris katliamında dökülen kanın gölgesi düştü üzerine.

132 kişi öldü, 352 kişi yaralandı, 99 kişinin durumu hâlâ ağır. Korkunç bir olaydı. Avrupa’nın 2004’ten beri gördüğü en geniş çaplı şiddet eylemiydi. 7 ayrı noktada harekete geçtiler. Hem grup halinde öldürdüler, hem rehin aldıkları kişileri tek tek katlettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar