İntihar eylemi mi, hediye merasimi mi?

İşin doğrusu dışardan teşvik alsın ya da almasın, Özdağ gibi deneyimli bir ismin bu çıkışının iktidar cenahına verilmiş bir ‘hediye’ olarak kabul edileceğini öngörmemesi düşünülemez.

Ümit Özdağ, İyi Parti’deki liste krizini çok ileri bir safhaya taşıyarak ağır bir hamle yaptı. Meral Akşener’i defalarca uyardığı halde, Akşener’in ‘FETÖ'cü’ Saltık Buğra Kavuncu’yu İstanbul İl Başkanı yapmakta ısrar ettiği iddiasını savurdu. Savurdu demek yanlış olur aslında, yeri geldi de söylemiş değil, ifşa amaçlı tasarlanmış, tek başına konuk alındığı bir yayında yaptı bunu.

Kendi partisine, parti genel başkanına ateş etmeyi sahiden FETÖ ile mücadele hassasiyeti ile mi yaptı Özdağ? Doğrusu pek öyle görünmüyor.

Malum, kongre öncesinde bir grup ismin ‘oy verilemeyecek isimler’ olarak kodlanarak delegeleri yönlendirmek için kullanıldığı iddiası vardı ve bundan birinci derecede Koray Aydın, ikinci derecede Meral Akşener sorumlu tutuluyordu. Listede Özdağ’ın da ismi vardı. Sonuç: İstenmeyenler alanına ışınlandığını düşünen Ümit Özdağ’ın, siyasi güç mücadelesi adına bu iddiaları ileri sürdüğünü düşünmek akla daha yakın. Buna bir de kılıf bulmuş Özdağ. ‘Küreselcilere karşı vatanseverlerin mücadelesi’. Evet, bu sözü İsrail’i güçlendirerek vatanseverlik yaptığını düşünen Trump’tan hatırlıyoruz. Başarılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.128 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar