Hillary mi Trump mı? Kırk katır mı kırk satır mı?

15 Temmuz darbe girişiminden beri PKK eylemlerine hız verdi. İçeride PKK’ya karşı mücadele, sınır ötesinde Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla devam ediyor, ancak PKK da saldırılarına ara vermiyor. Son...

15 Temmuz darbe girişiminden beri PKK eylemlerine hız verdi. İçeride PKK’ya karşı mücadele, sınır ötesinde Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla devam ediyor, ancak PKK da saldırılarına ara vermiyor. Son kötü haber pazar günü Şemdinli’den geldi. PKK’lı teröristler tarafından sabah saatlerinde ilçedeki Durak Karakolu’na yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker şehit olurken 5 sivil vatandaş da hayatını kaybetti. Bu saldırıdan sadece saatler sonra ABD’nin yeni başkan adayları ikinci kez kameraların karşısına geçti. Zaten bilinen bir gerçek, Hillary Clinton tarafından son derece açık bir biçimde ifade edildi, handiyse başka bir kötü haber gibiydi.

Moderatörün “ABD başkanı olsanız, Suriye konusunda Obama’dan farklı ne yapardınız?” sorusuna, “Özellikle DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’yi hedef alırdım” diye yanıt verdi ve ekledi: “Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler, Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de en iyi ortaklarımız oldu. Bazı çevrelerin bu konuda oldukça endişeli olduğunu biliyorum. Ama onların ihtiyaç duydukları donanıma sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum (...)”

Clinton, “Obama’dan farklı ne yapardınız?” sorusunu neredeyse “Obama’nın yaptığının aynısını yapardım” diye cevaplıyor. Tabii hakkını teslim edelim: Obama’nın ısrarla direndiği “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölge” yöntemlerini uygulamayı seçeceğini de söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar