Harekat planı rafa kalktığı için mi?

İçişleri Bakanlığının yaptığı üç büyükşehir belediye başkanını görevden alma tasarrufunu içeren idari işleme hangi olayların neden olduğunu derleyen Anadolu Ajansı şöyle bir tablo ortaya koymuş:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk: Hakkında 6 terör suçu soruşturması bulunuyor. Aleyhindeki ithamlar: Aday toplantısında terör örgütünün marşı okunurken herkesle beraber saygı duruşunda ayakta dinlemiş. Belediyenin resmi sitesindeki Türk bayrağını kaldırmış. Hakkında soruşturma yürütülen Cabbar Leygara'yı Mardin Kent AŞ'ye Genel Müdür olarak atamış. Terör suçu nedeniyle kamu görevinden ihraç edilen Enver Ete'yi danışmanlık görevine getirmiş. Açlık grevi yapan mahkumlara destek için düzenlenen ve "Faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" gibi sloganlar atılan basın açıklamasında en önlerde yer almış.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan: Hakkında 7 ayrı terör suçu soruşturması var. Aleyhindeki ithamlar: 4 Ağustos 2016'da Cizre'de ölü olarak ele geçirilen Mevlüde Bozkurt'un defin işlemine katılmak, (Dikkat buyurunuz 2016, görev sırasında yapılmış bir katılım değil) 9 Ekim 2015'te terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Öcalan'ın resminin bulunduğu ve terör örgütünün övüldüğü bir basın açıklamasında ön safta yer almak, (Dikkat buyurunuz 2015, görevi devraldığı tarihten 4 yıl önce), eylem hazırlığındaki 3 teröristi belediyeye ait araçla taşımak (açık ve net en hafifinden görevi kötüye kullanma suçu teşkil eder) ve etkisiz hale getirilen teröristin defin işleminde yer almak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar