‘Gidecek yerimiz yok’

“Bölgeden ayrılmamız gerektiğini söylediler. Eğer gitmezsek ABD’li koalisyona bizim terörist olduğumuzu söyleyeceklerini ve onların da uçaklarını göndererek bizi ve ailemizi vuracaklarını...

“Bölgeden ayrılmamız gerektiğini söylediler. Eğer gitmezsek ABD’li koalisyona bizim terörist olduğumuzu söyleyeceklerini ve onların da uçaklarını göndererek bizi ve ailemizi vuracaklarını söylediler.” (Safwan isimli bir köylü)

“Kayınpederimin evine benzin döktüler. Kayınvalidem evden çıkmayı reddediyordu ve onun da etrafına benzin döktüler.” (Bassma isimli bir kadın)

“(...)Güvenlik gerekçesiyle geri dönmemize izin vermedikleri için 12 gün 3 km uzaklıktaki bir tarlada yaşadık. O arada DAEŞ (IŞİD) ile çatışma yaşadılar, çatışma sadece 1 gün sürdü. Ben köyde olan biteni görebiliyordum. DAEŞ geri çekildi. Aramızdan birini ‘Köye dönebilir miyiz’ diye sormak için gönderdik ama ‘Hayır’ dediler... Çatışmalardan sonra bir gün sarı (YPG) bayrağı taşıyan bir buldozerin Asaylem’e geldiğini ve evleri yıktığını gördüm.” (Asaylem Köyü sakini Salman)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar