‘Fitne çıkarma özgürlüğü’

AK Parti 14 yıllık iktidar tarihi boyunca pek çok zorlukla boğuşmuş; hakiki sorunların altından sahici bir mücadele ile kalkmış bir siyasi hareket. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, liderliğinde bir...

AK Parti 14 yıllık iktidar tarihi boyunca pek çok zorlukla boğuşmuş; hakiki sorunların altından sahici bir mücadele ile kalkmış bir siyasi hareket.

Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, liderliğinde bir kuşku ya da tartışma yok.

Gelgelelim Davutoğlu giderek görünen biçimde, hedef tahtasında.

İl ve ilçe başkanlarının atanmasına ilişkin yetkinin Genel Başkan’dan yaniDavutoğlu’ndan alınarak MKYK’ya verilmesi şaşırtıcı oldu. Fakat teklifi MKYK’ya sunan, getiren Davutoğlu olduğu halde, hâlâ buradan bir Davutoğlu ve ihtirasları hikâyesi yontmaya çalışmanın âlemi ne?

Erdoğan ve Davutoğlu her konuda anlaşıyorlar mıdır? Elbette hayır. Tartışma da oluyordur kapalı kapılar ardında, belki sert sözler de söyleniyordur. Ama bunların esasa ilişkin olmadığından, usule müteallik olduğundan emin değilsek, o zaman her şeyden önce her iki ismin aynı zamanda “dava arkadaşı” olduğu bilgisini tashih etmek gerekirdi. “Yıllardır kader birliği eden, aynı meseleye baş koyan, aynı Türkiye rüyasını gören benzer bir İslam dünyası tasavvuruyla yoğrulan Erdoğan ve Davutoğlu dava arkadaşı olamamışsa, acaba kim olabilmiştir?” sorusu da cevaba muhtaç olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar