Faili bulamadık mağduru gözaltına alalım

Ya vatandaşın soruşturmanın faili değil mağduru olduğunu ayırt edemeyen bir kovuşturma- soruşturma sefaleti var. Dosyaya bakmadan karar veren savcılar, dosyaya bakmadan yakalama kararı çıkaran hakimler var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. MHP idam cezası meraklısı değildir ancak korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarısı için başkaca bir seçenek olmadığı nettir" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da bu fikirlere katıldığını beyan ederek şu ifadeleri kullandı: "Eğer vatandaşlarımız ülke barışını tehdit eden, huzurunu tehdit eden suçlarla ilgili idam cezası istiyorsa biz de parlamentoda bunun gereğini yapmak zorundayız. Uluslararası hukuk da buna saygı duymak zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar