Demirtaş’tan gizli Erdoğan propagandası

1 Kasım sonrası HDP’liler Selahattin Demirtaş’ı ama açık ama gizli eleştirir oldular. Zira HDP’nin temsil ettiğini iddia ettiği kitleler yerine, Türk solunun Erdoğandüşmanlığına...

1 Kasım sonrası HDP’liler Selahattin Demirtaş’ı ama açık ama gizli eleştirir oldular.

Zira HDP’nin temsil ettiğini iddia ettiği kitleler yerine, Türk solunun Erdoğandüşmanlığına vekâlet etme kararı almasında, Kürt meselesinin siyasi çözüm ve silahsız demokratik siyasete katılım eşiğinden hızla ve yeniden “terör” uzamına ışınlanmasında, kritik bir noktada duruyor Demirtaş.

Türkiyelileşme diye çıkılan yol, Türkiye’nin polisine, doktoruna, öğretmenine silah sıkmaya kadar geldi.

Normal şartlarda başkanlık sistemiyle hiçbir sorunu olmayan ve yeni Anayasa beklentisi içinde olan Kürtler, Erdoğan düşmanlığı mutabakatında hizalanmaya ikna edildi. “Seni başkan yaptırmayacağız”ın peşine takılan gelişmeler HDP’nin Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması ve PYD lehine fiili durum oluşturulması planına kuyruk edildiğini ortaya koydu.

“Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek çıkılan yol, evleri mühimmat deposuna dönüştürenlerle mücadele edenlere “Erdoğan’ın polisi, Erdoğan’ın askeri”demeye kadar vardı, Kürtler usta bir gözbağcılıkla “devlete değil ama Erdoğan’a isyan etmeye” çağrıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar