Davutoğlu neden 'tehdit' olarak görülüyor?

Sonunda olan oldu. AK Parti hükümetinde Dışişleri Bakanlığı, milletvekilliği, Başbakanlık yapmış olan Ahmet Davutoğlu, partisi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi ve savunması istendi....

Davutoğlu da, bu hareketin dününü, dünden önceki gününü, bugünün anlı şanlı siyasetçilerinin kurgusal olmayan hakiki yer sofralarındaki rahle başındaki hallerini, inandıkları ve 'dava' dedikleri şeyi hatırlayan makul vicdan sahibi herkesin içini burkan bir konuşma yaparak istifa etti.

İşin ilginci, analizlere bakıyorum: Hem "Parti kurarsa %1 anca" alır diyor hem yerden yere vurmaya devam ediyorlar. %1 bile alamayacağı düşünülen bir profil için bu kadar zahmete girilip 'nobran' görüntüsü vermeyi göze almak akıl tutulmasıdır.

Söz konusu ihraç kararını makulleştirmeye çalışanlar arasında öylesine derin şekillerde saçmalayanlar oldu ki, insan aktarmaya utanıyor. İsmini verirsem kendisi adına hicap duyacağım bir avukat bir yayında şunları dedi mesela: "Hiç CHP'li biri çıkıp böyle açık açık partisini ya da liderini eleştiriyor mu?" Sonra şunu da dedi: "Ali Babacan'a bakın, o da istifa etti ama Davutoğlu gibi şeyler yapmadı".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar