Cumhuriyeti kuran ruh, mazlumun lokmasını mı sayar oldu?

KAYNAK gösterememişti, gözünü o çok eleştirdiği iktidarın büyüttüğü hacme dikmişti ama rejim bekçiliğinden gündelik hayatın realitesine değmeye azmeden bir beyanname ortaya koymuştu....

KAYNAK gösterememişti, gözünü o çok eleştirdiği iktidarın büyüttüğü hacme dikmişti ama rejim bekçiliğinden gündelik hayatın realitesine değmeye azmeden bir beyanname ortaya koymuştu. “Artık ideoloji lansmanı satmayacağım, artık kurucu parti felsefesine saplanıp kalmayacağım, artık sorun çözeceğim” demeye getirmişti. Ancak aynı günlerde aynı partinin genel başkanı çıktı ve “Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz; kusura bakma, hadi ülkene diyeceğiz” diyerek CHP’nin seçim bildirgesiyle vermeye çalıştığı mesajın puanlarını “sıfırladı”.
Açık söyleyeyim, bu kan dondurucu ifadeleri ilk duyduğumda, resmen duymazdan geldim. Öylesine galiz bir hataydı ki, besbelli “anlık” basiret bağlanması, biri uyarır, o da düzeltir diye düşündüm.
Ancak Kılıçdaroğlu, söylemini düzeltmek bir yana tekrar ediyor; en son Balıkesir toplantısında da Suriyelilere yapılan yardımı diline doladı.
“Hesap uzmanıyım, maliye bilirim” derken üçün beşin peşinde insanlığından harcayacağını düşünmemiştik. Hayal edemezdik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar