Buz gibi İslamofobi

MÜFTÜLERİN, nikâh kıymaya yetkili evlendirme memurları arasına alınacak olması çarşıyı karıştırdı. Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında CHP...

MÜFTÜLERİN, nikâh kıymaya yetkili evlendirme memurları arasına alınacak olması çarşıyı karıştırdı.

Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında CHP Milletvekili Canan Kaftancıoğlu, “Evlendirme hizmetleri aksıyorsa, daha çok evlendirme memuru gerekiyorsa neden öğretmenler, polisler evlendirme memuru olmuyor? Neden müftü?!” diye itiraz ediyordu. Aynı yayında olduğum için kendisine, “Neden olmasın?” diye sordum. “Müftüyle sorununuz ne? Müftü de bu devletin bir görevlisi değil mi?”

Cevap hiç şaşırtıcı değildi. Elbette müftüler de devlet görevlisiydi. Ama nikâhı din hizmetleri vermekle sorumlu birinin kıyması, dinin alanının günden güne genişlemesi demekti.

Benzeri bir tema Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün açıklamalarında da var. Güllü, “Müftü dini anlatırken kadınları yönlendirmeye çalışacak, özel hayata ilişkin her konuya karışacak ve kadınları toplumun dışına itecek” diyor. Yani bir işin içine “din” girdi mi oradan kadınlara mutluluk gelmiyor Güllü’ye göre. İyi de, evlilik kurumunun kökeni bütün kültürlerde ve milletlerde “din”dir. Çok merak ediyorum, evliliği dinden arındırmak için ne yapacaksınız? İşi papatya taçlı kızların halka olup Keltçe şarkılar söylediği pagan törenlerini önermeye kadar vardıracak mısınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar