Büyükşehir belediye başkanları toplantısı: Yeni oluşumlara karşı yeni bir hamle mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir belediye başkanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti, biri hariç 29 BBB toplantıya katıldı, biri yurtdışında olduğu mazeretiyle katılamadı.

Toplantı her nasılsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na denk gelen kırık sandalye ve şahsına gösterilen sitem dışında sorunsuz, verimli ve sonuç almaya yönelik bir toplantı olarak sürdü. En azından Erdoğan'ın basına yansıyan konuşmasının son derece yapıcı ve 'davetkâr' mesajlar içerdiğine kuşku yoktu. Nitekim toplantıdan çıkan CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının (BBB) olumlu görüşleri, memnun halleri de bunu doğruluyordu.

Nasıl olmasınlar? Türkiye yerel seçimi geride bıraktı ama aslında asla geride bırakamadı. Öyle bir yerel seçimdi ki, biriken sorunların, eleştirilerin, hoşnutsuzlukların önündeki tıkacı gevşetti, "Bu gidiş iyi değil" sesleri yerel seçime kadar en fazla ben ve benim gibi AK Parti'nin macerasına uzunca bir süre tanıklık etmiş yer yer desteklemiş yazarların dar alanlarında yer alabiliyordu. Ama özellikle İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararından sonra AK Parti semalarında 'içerden' yapılan eleştiriler yankılanır oldu. Siyasetçiler konuşmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.128 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar