BİSAV'a kayyum kararı ve "Ama bakın yasa var" açıklamasının tuhaflığı

Bu da oldu, Şehir Üniversitesi'nden sonra Bilim Sanat Vakfı'na da (BİSAV) kayyum atandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne göre bu işlem vakfın varlıklarını 'koruma' işlemi ve işlem yasalara uygun. Neyi kimden hangi amaçla korudukları meçhul olduğu için doğal olarak muhafazakar camia isyanda.

Nitekim eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kocabıyık'tan eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e varana kadar 'camia' daha önceki hadiselerde göstermediği kadar net bir tepki verdi. Bu yelpazenin ilginç yanı bugüne kadar hiçbir politik tartışmanın içinde yer almamış kişilerin de refleks göstermesiydi. Çok sayıda tweet "Bu hesabı bilenler fark etmiştir, bugüne kadar hiç siyasi paylaşım yapmadım, politik tartışmalara taraf olmadım ama BİSAV'a yapılan..." diye başlıyor, bu mealde sesler yükseliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 283 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 319 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.117 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 566 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar