Bir muhalif edebiyatı olarak kendini bilmezden gelme

AĞRI Diyadin’de yaşanan çatışmayla ilgili olarak ilk ciddi suçlamayı HDP tarafı yaptı. İlk ateşin asker tarafından açıldığı, hadisenin hükümetten kaynaklanan bir provokasyon olduğu, HDP...

AĞRI Diyadin’de yaşanan çatışmayla ilgili olarak ilk ciddi suçlamayı HDP tarafı yaptı. İlk ateşin asker tarafından açıldığı, hadisenin hükümetten kaynaklanan bir provokasyon olduğu, HDP barajı geçemesin diye tezgâh, dümen kurulduğu iddia edildi. Doğal olarak yalanlama geldi.
Doğrusu seçim arifesinde böyle bir hadise yaşanmasından ne hükümetin ne de HDP’nin kârlı çıkacağını düşünüyorum. Hükümet partisinin de HDP’nin de arkadan dolaşıp tezgâh kurarak yek diğerini suçlu düşürmek için risk alması ne akla ne de mantığa yakın. Zira hükümet, çözüm sürecinin doğal tarafı ve süreçle ilgili olumsuz ve taşkın her hareket dolaylı olarak hükümeti etkiliyor, hatta hükümet eden partiye oy kaybettirebiliyor.
HDP ise ama doğru yoldan ama yanlış yoldan iyi kötü bir “Türkiye” partisi olma iddiasında. CHP’den oy devşirmeye çalışıyor. Soldan oy alabilmeye uğraşıyor. Hepsi bir yana % 10 seçim barajını aşmaya çalışan bir partinin çekmeye çalıştığı yeni müşterilerinin gözünde küçük düşme lüksü yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar