Bayrak

200’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun TOBB öncülüğünde düzenlediği mitingde tek bir slogan atıldı: “Teröre hayır, kardeşliğe evet.” Ankara, bu sloganın altını dolduran bir...

200’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun TOBB öncülüğünde düzenlediği mitingde tek bir slogan atıldı: “Teröre hayır, kardeşliğe evet.” Ankara, bu sloganın altını dolduran bir duruş sergiledi, kendisine mikrofon uzatılan herkes PKK’yı telin ediyor ve aynı zamanda “Kürtler kardeşimiz” demeyi ihmal etmiyordu.

Televizyon röportajlarında ağlayan dedeler, büyükanneler vardı. Gözyaşlarını bayraklarına siliyorlardı. Selahattin Demirtaş’a batan, faşizmin simgesi olarak gördüğü Türk bayraklarına.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı “Bayrağını da al gel” çağrısını meydanlarda yuhalatan Demirtaş, akıl almaz bir argüman geliştirdi: “Ortada bayrağa bir saldırı yok ki. Bu ırkçılığı, faşizmi Kürtlere karşı körükleyebilecek tehlikeli bir çağrıdır. Kürtler nerede bayrağa saldırmış ki, sen ‘Bayrağını al gel Kürtleri protesto edelim’ diyorsun” ifadesini kullandı.

Ne TOBB ne de mitinge katılan STK’lardan herhangi biri, “Kürtleri protesto edelim” diye bir şey söyledi, ne Ankara ne de pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak “Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses” mitingi için “Kürt” adı“kardeşlik” dışında başka bir bağlam için kullanıldı ama Demirtaş açıkça yalan söylemekten çekinmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar