Baykal farkı

Rusya, Beşar Esad’dan aldığı çağrıyla Suriye üzerinden bölgeyi adım adım işgal ediyor. PYD-PKK, Azez İlçesi’nin güneybatısındaki Maranas’tan Akçabağlar üs...

Rusya, Beşar Esad’dan aldığı çağrıyla Suriye üzerinden bölgeyi adım adım işgal ediyor. PYD-PKK, Azez İlçesi’nin güneybatısındaki Maranas’tan Akçabağlar üs bölgesine ateş açtı. Rusya’dan aldıkları destekle artık sınırlarımızı daha büyük bir “sinerji” ile tehdit ediyor, amaç Azez- Halep hattını kapatmak. İran tümüyle mezhepçiliğe endekslenmiş bir politikayla artık “iç sorun” haline getirdiği Suriye üzerinden Halep dahil pek çok İslam şehrini Şiileştirmeyi hedefliyor.

CHP ise kalkıp “AKP mezhepçi dış politika yapıyor!” diye yaygara yapabiliyor. O derece kör.

Eren Erdem adlı bir vekili açık açık, “Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran’ın yanında yer alırım” diyebiliyor. İpe sapa gelmez iddialarını Rus devlet televizyonunda dile getirip Türkiye’yi şikâyet ettiği de bilinmekte.

Ama bunlar CHP için problem değil. Varsa yoksa “Atatürk posterini kim indirdi?”Ya da “Bu hafta Erdoğan’a kim hakaret edecek?” yarışı. “Yeni CHP” bu.

Başka bir vekili “Vay efendim, Suudi Arabistan ve Katar’la beraber hareket eden Türkiye milletin bekası ve vatanın bütünlüğüyle adeta kumar oynamaktadır” demiş. Mevlüt Dudu’ya sormak lazım: Size kalsa ülkenin tapusu çoktan Esad’ın emanetçilerine düşmüş olmaz mıydı? CHP finansıyla dönen TV’lerde Beşar Esad’ın ağzına düşerek yapılan röportajları unuttuk mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar