Asmayacağız da yaftalayacağız

PKK’nın aldığı ateşkesi bitirme kararının hemen ardından Ardahan Göle’den çatışma ve ölüm haberleri geldi. Su kesintisi nedeniyle Göle Belediyesi’nin içme suyunu temin ettiği su...

PKK’nın aldığı ateşkesi bitirme kararının hemen ardından Ardahan Göle’den çatışma ve ölüm haberleri geldi. Su kesintisi nedeniyle Göle Belediyesi’nin içme suyunu temin ettiği su depolarından bir kısmını barındıran Erzurum Şenkaya İlçesi’nin İnceçayır mevkiine giden yetkililer, “İçme suyunu biz kestik, ayrıca verin o belediye aracını” diyen PKK’lılarla karşılaştılar. Arızayı gidermelerine izin vermedikleri gibi araca da el koyan PKK’lılar karşısında fazla bir şey yapamayan belediye mensuplarının aksine olaydan haberdar olan Erzurum Valiliği, bölgeye güvenlik güçlerini gönderdi. Bundan sonrası şöyle:“PKK, belediye aracını yakar ve elbette operasyona maruz kalır. Olaya bir şekilde dahil olan bir minibüs, PKK tarafından taranır ve Kamber Morkoç adlı vatandaşımız hayatını kaybeder.” 

Bu hikâyede geçen “devlet”i bulunuz diye sorsak, bu paragrafı iki kez daha okumanız gerekebilir. “Katili gösterin” dediğimizde zorlanacağınızı ise sanmıyoruz. Ama PKK-KCK ağzına bakanlar için öyle değilmiş. Katil devletmiş. 

PKK-KCK öyle deyince HDP de farklı bir şey söyleyemiyor. 

Tablo şu: 

1) Silah bırakmıyorlar ama “çözüm sürecini” devleti, hükümeti, hatta siyasetin tümünü rehin almak için araçsallaştırıp sömürmeyi gayet iyi biliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar