"Anavatan da yavru vatan da sorumluluğunu bilecek"

Bosna Hersek dönüşü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na uçakta, Türk askerinin Amerikalılarla Suriye’ye girme ihtimalinin ne olduğunu sorduk. Çavuşoğlu’nun sorularımıza...

Bosna Hersek dönüşü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na uçakta, Türk askerinin Amerikalılarla Suriye’ye girme ihtimalinin ne olduğunu sorduk. Çavuşoğlu’nun sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

-Türk askeri Suriye’ye girecek mi, güvenli bölgeler oluşturulup kontrol ele alınacak mı?

Biz başından beri güvenli bölgenin savunucusuyuz. Eğitilip donatılan insanların arazide heba olmaması için onlara bazı lojistik destek verilmesi gerektiği konusunda da Amerika ile hemfikiriz.

-“Türk askeri Amerikalılarla Suriye’ye girecek” şeklinde değerlendirmeler var?

Doğrudan asker göndermek değil ama danışmanlık verme gibi bazı şeyler olabilir. Türk ve Amerikan askerinin şu anda Suriye’ye girmesi konusunda bir karar yok. Bu koalisyonla beraber olur. İki ülkenin veya bizim oraya girmemiz beklenemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar