Alınmayan dersler antolojisi

23 Haziran akşamının kazananı Ekrem İmamoğlu. Kendisine başarılar diliyorum. Ama İstanbul ahalisi de tebriki hak etti.

Ne felaket senaryoları yazıldı, ne korkulu rüyalar görüldü. Ama hem Cumhur hem de Millet ittifakının tabanı 23 Haziran gecesi hiçbir taşkınlık yapmadı ve taşkınlığa izin vermedi. Kazananlar elbette sevinçlerini gösterecekler, kutlama yapacaklardı. Önemli olan kaybedeni kışkırtmadan kutlama yapmaktı, öyle de oldu. CHP tabanına pek güvenmediğim için buradaki artıyı da İmamoğlu’na yazıyorum. Zira “zafer” sözünü sevmediğini, “Millet millete karşı mı ki, başarının adı zafer olsun” gibi çıkışlarla birkaç kez belli etti. Öte yandan AK Parti ve MHP seçmenleri de muhatapları başarılarını kutlarken herhangi bir aşırılığa meyletmediler, kayıplarını ve hüzünlerini sessizce yaşadılar.

Aynı olgunluk ve “kendini bilme” hali maalesef bir kısım medyada yok. Sözcü Gazetesi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü Ekrem İmamoğlu ve Atatürk fotoğraflarını kolajlayarak attığı “Geçmişi 1923 olmayanın, hedefi 2023 olamaz” manşeti gerçekçi olmadığı gibi edepten yoksun imalar içermekteydi. “Atatürk’ün çocukları/askerleri kazandı” analizlerinin de gerçekçiliği yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar